Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підвищення цін на продукти харчування в Харківській області було одним із найнижчих серед регіонів України

Підвищення цін на продукти харчування в Харківській області було одним із найнижчих серед регіонів України

Робота, яка була проведена обласною державною адміністрацією у 2010 - 2011 роках, дозволила забезпечити рівень цін у Харківській області на більшість товарів і послуг нижче середніх цін по Україні. Про це 16 червня в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин.

За рік подешевшали: м'ясо свинини на 6,3%, сало на 18,8%, рис на 7,1%, яйце куряче на 26,1%, морква на 15,8%, хліб соціальних сортів з борошна пшеничного на 1,5%, хліб соціальних сортів житньо-пшеничний на 3%.

«Цінова ситуація на споживчому ринку області на початку 2011 року була в основному стабільною, за винятком окремих продуктів харчування та послуг, які знаходились під впливом чинників, пов'язаних з: неврожаєм 2010 року, що призвело до підвищення споживчих цін на крупи та овочі; приведенням тарифів на житлово-комунальні послуги та тарифів із перевезення населення пасажирським та іншими видами транспорту до економічно обґрунтованих, що призвело до зростання вартості зазначених послуг», - зазначив Сергій Авершин.

Індекс споживчих цін на продукти харчування, який займає в загальному індексі 50%, за січень-квітень 2011 року становив 103,6%, при аналогічному показнику по Україні - 105,0%, що свідчить про те, що підвищення цін на продукти харчування в Харківській області було одним із найнижчих серед регіонів України.