Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Два заказники у Близнюківському районі оголошені територіями природно-заповідного фонду місцевого значення

Два заказники у Близнюківському районі оголошені територіями природно-заповідного фонду місцевого значення

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання було ухвалене рішення «Про оголошення територіями природно-заповідного фонду місцевого значення у Близнюківському районі». Згідно з рішенням, гідрологічний заказник місцевого значення «Надеждиньский» площею 96,1 га та ентомологічний заказник місцевого значення «Тернівський» площею 62,8 га передаються під охорону Близнюківської райдержадміністрації.

 Гідрологічний заказник «Надеждиньский» розташований поблизу села Надеждине, на території зростають угрупування рогозу Лаксманового, що охороняється на Харківщині, а на схилах - різнотравно-ковилові степи з ковилою волосистою, що охороняється за Зеленою і Червоною книгами України. Введення заказника до природно-заповідного фонду дасть можливість зберегти місця формування витоку р. Бритай та ценотичного, флористичного та фауністичного рослинних комплексів верхів’я р. Бритай.

Заказник «Тернівський» знаходиться поблизу села Криштопівка. Його введення до заповідного фонду дозволить зберегти в природному стані комплекс рідкісних видів комах, у складі яких є раритетні види, занесені до Червоної книги України та Червоного списку Харківщини.
Надання цим територіям природоохоронного статусу проводиться з метою збереження цінних природних комплексів регіону. Дане рішення ухвалене з метою формування національної екологічної мережі області.
 

Теги