Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дергачах відбулись тактико-спеціальні тренування з організації надання медичної допомоги постраждалим при виникненні надзвичайної ситуації. Ігор Шурма

У Дергачах відбулись тактико-спеціальні тренування з організації надання медичної допомоги постраждалим при виникненні надзвичайної ситуації. Ігор Шурма

На території центрального стадіону м. Дергачі відбулись тактико-спеціальні тренування з організації надання медичної допомоги постраждалим при виникненні надзвичайної ситуації. Навчально-тренувальне заняття було проведене Головним управлінням охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації з метою належної підготовки підрозділів обласної служби медицини катастроф до проведення фінальних матчів чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на території Харківської області.

За сценарієм, на залізничній станції Дергачі у вагоні приміського електропотягу «Харків – Козача Лопань» стався вибух балона з побутовим скрапленим газом, внаслідок чого виникла пожежа, постраждали пасажири першого вагону місцевого електропотягу та пасажири-вболівальники однієї з європейських країн, що перебували в останньому вагоні швидкісного пасажирського потягу № 73 «Москва – Кривий ріг», який на той момент прибув на вказану залізничну станцію.

Для відпрацювання алгоритму діяльності підрозділів служби медицини катастроф до тренування були залучені медики 13 медичних закладів районів області, підрозділи МНС більшості районів області, а також лінійні відділи Управління внутрішніх справ на залізничному транспорті.

Тренування проводилось у стислі терміни. На всю рятувальну роботу від часу вибуху на залізничній станції до евакуації останнього постраждалого при наданні всім травмованим невідкладної лікарської допомоги було виділено лише 65 хвилин.