Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На кінофестивалі «Харьковская сирень» відбулися презентації книг Мілен Демонжо та Володимира Миславського

На кінофестивалі «Харьковская сирень» відбулися презентації книг Мілен Демонжо та Володимира Миславського

«У рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулися презентації двох чудових книг. Дирекція кінофестивалю взяла на себе всі витрати на їх видання. Перша книга написана Володимиром Миславським і присвячена 150-річчю харківського кінематографа. Йому вдалося зібрати величезну кількість матеріалів для видання цієї книги. Я вважаю, що він блискуче впорався з цим завданням», - відзначила 14 червня в ході прес-конференції «Підсумки III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» співголова кінофестивалю - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

За її словами, оргкомітет кінофестивалю вирішив надати частину накладу цієї книги в навчальні заклади та бібліотеки Харкова та Харківської області.

«Я рекомендую ознайомитися з цим унікальним виданням тим, хто ще не встиг цього зробити. Це дуже гарна підмога для тих людей, хто робить свої перші кроки в кінематографі, а також для тих, хто вже вивчає його історію», - підкреслила вона.

Другою була видана книга Мілен Демонжо «Тварини в моєму житті». «Вона була перекладена з французької мови та видана некомерційним накладом у 1000 примірників. Цю книгу вже доставили в усі дошкільні та шкільні установи, інтернати та дитячі будинки Харкова та Харківської області. Вона  також надійде в усі бібліотеки, які звернулися до нас з таким проханням», - повідомила Вікторія Маренич.

Також вона зазначила, що багато бібліотек регіону звертаються з проханням передати їм першу книгу Мілен Демонжо «Харьковская сирень». «Ми ще володіємо достатнім тиражем цієї книги, щоб «Харьковская сирень» від Мілен Демонжо стала прикрасою будь-якої бібліотеки», - підкреслила вона.