Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Грошова оцінка земель у Харківській області до кінця 2011 року має бути виконана на 100%. Василь Хома

Грошова оцінка земель у Харківській області до кінця 2011 року має бути виконана на 100%. Василь Хома

«Головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним був затверджений план-графік проведення грошової оцінки земель, який передбачає 100% виконання оцінки до кінця 2011 року. Це завдання має бути виконано. У наступний рік ми повинні ввійти вже з новими показниками по формуванню дохідної частини як обласного, так і районних, і місцевих бюджетів», - заявив сьогодні на селекторній нараді заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За оцінкою начальника Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергія Овсяннікова, проведення грошової оцінки землі в Харківській області дасть більше 50 млн. грн. доходів до бюджетів усіх рівнів.

Василь Хома зазначив, що бюджетний кодекс дозволяє трансфери коштів між бюджетами різних органів місцевого самоврядування. На його думку, сільради, у яких достатньо коштів, можуть позичити їх на договірних засадах тим сільрадам, де фінансів недостатньо, які таким чином зможуть виконати поставлене губернатором завдання, після чого збільшення надходжень до місцевого бюджету дасть їм можливість розрахуватися. 

«Необхідно по тих районах, де є нестача коштів по населених пунктах, підійти до цього процесу творчо. У цілому по області у нас достатньо грошових коштів для того, щоб виконати первинну і вторинну грошову оцінку, і, відповідно, ми можемо отримати до бюджету додаткові кошти, а це гроші чималі - йдеться про 50 млн. грн.», - підкреслив заступник губернатора.

За його словами, це кошти, які можуть піти на вирішення тих питань, які глави райдержадміністрацій і мери міст обласного підпорядкування ставлять перед облдержадміністрацією.