Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нормативна грошова оцінка земель проведена у 64,1% населених пунктів Харківської області

Нормативна грошова оцінка земель проведена у 64,1% населених пунктів Харківської області

В області розташовано 1758 населених пунктів. Нормативна грошова оцінка земель населених пунктів на сьогодні проведена у 1126 населених пунктах, що становить 64,1% від загальної кількості. Про це повідомив сьогодні у ході  селекторної наради перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський.

За його словами, станом на 1 червня нормативну грошову оцінку було проведено у 1011 населених пунктах, за рік було проведено та затверджено грошову оцінку у 115 населених пунктах. Залишилося провести нормативну грошову оцінку земель в 586 населених пунктах.
Рішенням V сесії VІ скликання Харківської обласної ради від 21 квітня 2011 року затверджено обласну Програму раціонального використання та охорони земель в Харківській області на 2011-2015 роки, якою передбачено стопроцентне проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів у 2011 році, в тому числі і за рахунок коштів, що надійшли на спеціальний рахунок обласної ради в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва. Згідно Програми, на проведення робіт з нормативної грошової оцінки (первинної та повторної) 159 населених пунктів Харківської області у 2011 році передбачено виділити та освоїти 2499,650 тис. грн., що надійшли на спеціальний рахунок обласної ради в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

Теги