Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку паном Клаусом Ціллікенсом

Юрій Сапронов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку паном Клаусом Ціллікенсом

9 червня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку паном Клаусом Ціллікенсом. На зустрічі також були присутні перший заступник голови обласної ради Олена Олешко і начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко. У ході зустрічі Юрій Сапронов відзначив зацікавленість Харківщини в розширенні торговельно-економічних зв'язків з ФРН і цінність для регіону німецького досвіду в дерегуляції економіки.

«За 2010 рік зовнішньоторговельний оборот між ФРН і Харківською областю зріс на 9,5%, зокрема експортні поставки збільшилися на 13%, імпортні - на 9%. Ці цифри, безумовно, радують, але у нас є достатній потенціал для розширення співпраці», - сказав він.

Віце-губернатор акцентував увагу пана консула на тому, що Харківська область приділяє велику увагу проведенню чемпіонату з футболу «Євро-2012».
«Ми успішно виконуємо всі домашні завдання УЄФА і за 2010 рік суттєво просунулися у питаннях підготовки до чемпіонату. Вже відкрито один термінал Міжнародного аеропорту «Харків», відкриття другого терміналу планується в листопаді, а злітно-посадочної смуги - в грудні. У нас були невеликі проблеми з фінансуванням доріг, але на сьогодні на основних магістралях міста вже йде ремонт, позавчора надійшов черговий транш 127 млн. грн. на харківські дороги», - підкреслив Юрій Сапронов.

Г-н Клаус Ціллікенс зі свого боку наголосив на важливості для України, і Харкова зокрема, чемпіонату 2012 року з футболу.  «Футбольне свято «Євро-2012» -  це той захід, який можна успішно використовувати для залучення інвесторів. Свято закінчиться, а можливості, які отримає Україна після його проведення, залишаться», - сказав пан консул.

Юрій Сапронов також позитивно відгукнувся про ініціативу Міністерства закордонних справ Німеччини з відкриття в Харкові Почесного консульства. За словами заступника керівника області, це стане тим містком, який дозволить розшити торгово-економічні зв'язки регіону і ФРН.

Віце-губернатор запропонував пану консулу провести презентацію інвестиційного потенціалу Харківщини перед німецькими бізнесменами. Попередньо проведення цього заходу сторони запланували на осінь поточного року.

«Головний актив і надбання регіону - це люди, харків'яни. У червні 2012 року одне велике, єдине серце харків'ян буде належати гостям Харкова», - сказав на закінчення Юрій Сапронов.