Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Земельна реформа в Україні має радикально змінити ситуацію з кредитуванням сільгоспвиробників. Микола Безуглий

Земельна реформа в Україні має радикально змінити ситуацію з кредитуванням сільгоспвиробників. Микола Безуглий

Як зазначив 9 червня в ході відео-конференції перший заступник Міністра АПК Микола Безуглий, земельна реформа в Україні має радикально змінити ситуацію з кредитуванням сільгоспвиробників. «Земельна реформа в Україні триває майже 20 років. За цей час реформувалось близько 12 тис. державних підприємств, майже 7 млн. громадян сталі власниками земельних паїв, більше 27 млн. га було розпайовано. Але та земельна реформа, яка робила свої перші кроки в 90-х роках, сьогодні практично зупинилась, - підкреслив він. - Українська земля сільськогосподарського призначення, яка є багатством всієї нашої держави, була виключена з товарообігу. Це один з економічних аспектів, чому реформа не просувалася активно».

Також він підкреслив, що земельна реформа радикально змінить ситуацію з кредитування сільгоспвиробників в Україні. «Власники землі зможуть під заставу своєї землі брати кредити, а сільгоспвиробники, які орендують земельні ділянки, зможуть брати кредит під право оренди, як надійної застави».

За його словами, близько 200 млрд. грн. більш ніж достатньо для переведення українського аграрного виробництва на новий високий рівень.

Довідка:
Земельна реформа — є складовою частиною економічної реформи, здійснюваної в Україні у зв'язку з переходом економіки держави до ринкових відносин.

Завданням цієї реформи є перерозподіл земель з одночасною передачею їх у приватну та колективну власність, а також у користування підприємствам, установам і організаціям з метою створення умов для рівноправного розвитку різних форм господарювання на землі, формування багатоукладної економіки, раціонального використання та охорони земель.