Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський національний університет радіоелектроніки висунутий на здобуття Державної премії України в галузі освіти

Харківський національний університет радіоелектроніки висунутий на здобуття Державної премії України в галузі освіти

Харківський національний університет радіоелектроніки висунутий на здобуття Державної премії України в галузі освіти за розробку нової інформаційно-телекомунікаційної технології дистанційної освіти та створення практичної системи проведення дистанційного лабораторного практикуму.

В ХНУРЕ було обґрунтовано концепцію створення сучасної універсальної мікропроцесорної лабораторної бази, яка за рахунок використання типових лабораторних макетів дозволяє досліджувати різні за функціональним призначенням автоматизовані системи управління та розроблено теоретичні основи принципу дистанційного виконання лабораторного практикуму, які базуються на використанні спеціально створеної технології взаємодії клієнтських робочих місць з сервером та дають змогу проводити лабораторні роботи на віддалених робочих місцях фактично в реальному часі.
Також обґрунтовано концепцію реалізації дистанційного навчального експерименту, яка дозволяє на відстані досліджувати принципи функціонування мікропроцесорних систем управління різних ступенів складності.
В Харківському національному університеті радіоелектроніки в навчальному процесі використовуються більш як 200 таких комплексів. Цю апаратуру також застосовують для підготовки спеціалістів Харківський національний політехнічний університет «ХПІ», Київський університет економіки і технології транспорту, Українська державна академія залізничного транспорту, Черкаський державний технічний університет, Івано-Франківський національний технічний університет й багато інших, в тому числі навчальні заклади Росії, Польщі, Німеччини.

Також на здобуття Державної премії України в галузі освіти був висунутий Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія».