Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується затвердити Програму щодо стабілізації роботи архівних установ

У Харківській області планується затвердити Програму щодо стабілізації роботи архівних установ

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, найближчим часом на розгляд сесії обласної ради планується винести програму, яка покликана підтримати і стабілізувати роботу архівних установ області.

«На сесію обласної ради у липні ми плануємо винести Програму щодо стабілізації роботи архівних установ в області. У цій програмі буде передбачено весь комплекс заходів, який стосується роботи з підрозділами МНС, енергонагляду, промбезпеки, підрозділами МВС і Служби безпеки України. Нам потрібен комплексний підхід. Незважаючи на те, що у нас немає державної програми, нам потрібно працювати, щоб ми вирівняти ситуацію. Ми не говоримо поки що про якийсь розвиток, давайте спочатку наведемо порядок, наведемо все у відповідність до елементарних норм, а потім вже будемо думати, як розвивати архівну справу в районах», - підкреслив Василь Хома.

За його словами, в рамках Програми планується передбачити кошти для забезпечення централізованої охорони всіх районних архівних установ співробітниками Державної служби охорони.