Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартував Міжнародний семінар «Підготовка та виконання проектів VII Рамкової програми ЄС»

У Харкові стартував Міжнародний семінар «Підготовка та виконання проектів VII Рамкової програми ЄС»

Сьогодні в Харкові стартував Міжнародний семінар «Підготовка та виконання проектів VII Рамкової програми ЄС», який спрямований на підготовку менеджерів для науково-дослідних проектів-учасників Програми. У семінарі беруть участь науковці та керівники проектів з України та Польщі, які в рамках практичної та теоретичної частин семінару розглянуть основні вимоги до учасників VII Рамкової програми ЄС, а також організаційні проблеми, які виникають в українських її учасників.

«Той досвід, який ви отримаєте сьогодні, буде корисний вам та вашим колективам, і, напевно, послужить тим імпульсом, щоб Україна серед країн, які не є членами ЄС, займала не 9 місце, а хоча б входила в трійку. Безумовно, якщо говорити про місто Харків та весь регіон, ми непогано виглядаємо на тлі інших міст - ми другі після Києва. Але я думаю, ця ситуація має змінитися, оскільки наше місто є столицею науки і освіти. Тому я сподіваюся, що відбудеться певне зрушення щодо можливого розширення представництва наших вчених у реалізації даних програм», - підкреслив у ході семінару начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

VII Рамкова програма ЄС передбачає підтримку дослідницьких інноваційних проектів у всьому світі. На ці цілі протягом 5 років, які діє Програма, буде виділено 54 мільярдів євро. Дія програми закінчиться в 2013 році.

На даний момент харківські вчені беруть найактивнішу участь у Програмі після київських колег. У цілому 714 українських дослідників взяли участь у 560 проектних пропозиціях. Після проведеної оцінки було потримати 103 проекти, які отримали з Європейського союзу фінансування в розімрі 11,7 млн.євро.