Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українці повинні бути забезпечені вітчизняними фруктами і м'ясом. Микола Азаров

Українці повинні бути забезпечені вітчизняними фруктами і м'ясом. Микола Азаров

Як заявив 2 червня під час відкриття Міжнародної агропромислової виставки-ярмарку «Агро-2011» прем'єр-міністр України Микола Азаров, сільськогосподарські підприємства та місцева влада повинні зробити все, щоб забезпечити українців продовольчими товарами вітчизняного виробництва, перш за овочами, фруктами і м'ясом.

«За результатами минулого року Україні вдалося вийти на непогані показники по ряду товарів, зокрема м'яса птиці.Однак є позиції, за якими результати залишаються вкрай незадовільними. Поки нам не вдалося забезпечити приріст великої рогатої худоби та відповідної продукції тваринництва. Велика частина фруктів також зараз завозиться в Україну з-за кордону. Ми вже втратили інфраструктуру з їх зберігання і переробки, роками ніхто не займався логістикою», - підкреслив Микола Азаров.

За його словами, уряд зараз проводить серйозні зміни в агропромисловому комплексі, мета яких - надійне і стабільне виробництво продовольчої продукції. «Сьогодні всі зусилля уряду спрямовані на виправлення цієї ситуації. Я вважаю, що цьому допоможе програма будівництва овочесховищ і оптових ринків сільськогосподарської продукції. Наше з вами завдання зробити так, щоб Україна була забезпечена овочами та фруктами власного виробництва. Нам потрібна ваша робота, ваші зусилля для цього.Це непроста робота, але я впевнений, що ми з вами впораємося», - підсумував він.