Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році в Харківській області було проведено 382 спортивних заходи

У 2011 році в Харківській області було проведено 382 спортивних заходи

У план соціально-економічного розвитку області на 2011 рік включено спортивні споруди: спортивний комплекс «Локомотив» м. Ізюма, плавальний басейн Балаклійського Палацу спорту, стадіон «Авангард» у м.Змієві на отримання субвенцій з обласного бюджету на капітальний ремонт і реконструкцію. Про це 31 травня під час прес-конференції повідомив заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.

«Певних успіхів досягла наша область у спорті вищих досягнень, - підкреслив він.- Для підготовки спортсменів високого класу та спортивного резерву в області функціонують 2 школи вищої спортивної майстерності, 2 училища фізичної культури, 97 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в тому числі 8 спортивних шкіл олімпійського резерву».

Також він зазначив, що за минулий рік було підготовлено 189 Майстрів спорту України та 26 Майстрів спорту України міжнародного класу. «Виступаючи на чемпіонатах, Кубках світу і Європи, спортсмени області вибороли 312 медалей, з яких 127 золотих, 95 срібних і 90 бронзових. Це найкращий результат за всі роки незалежності України», - підкреслив він.

За підсумками рейтингу 2010 року Харківська область посіла третє місце з олімпійських видів спорту і друге з неолімпійських.

«За 4 місяці поточного року в області було проведено 382 спортивних заходи. На високому рівні проведено Кубок Європи з лижних гонок, Кубок Девіса з тенісу, чемпіонат світу з підльодного лову риби», - доповнив він.