Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Всеукраїнському велодні в Харкові взяли участь 5,5 тисяч велосипедистів

У Всеукраїнському велодні в Харкові взяли участь 5,5 тисяч велосипедистів

У суботу 28 травня в Харкові відбувся традиційний Всеукраїнський велодень, організований Федерацією велосипедистів Харківської області, фізкультурно-спортивним товариством «Динамо» та інтернет-конференцією «Харьков-турист» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, у велодні взяли участь 5,5 тисяч осіб, що більш ніж у два рази перевищує показник минулого року (2,5 тисяч осіб).

«Рух харківських любителів велоспорту - це система, що саморозвивається, і їй треба не заважати, а при можливості - допомагати. Зараз на рівні Президента України розглядаються питання повсюдного будівництва спеціальних смуг руху для велосипедистів», - повідомив під час відкриття велодня заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Геннадій Хохлов.

Після урочистого мітингу учасники велодня у складі тематичних колон провели пробіг від пам'ятника Харько до стадіону «Динамо», де бажаючі змогли взяти участь у різних конкурсах і змаганнях.

Наступною великомасштабною велосипедною акцією стане велопробіг Харків-Бєлгород-Харків. Він відбудеться 22 червня і буде присвячений пробігу 1941-го року, який був перерваний у П'ятихатках звісткою про початок війни.

Теги