Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський авіаційний завод має знайти свою нішу, ринки, куди буде продавати свою продукцію. Михайло Добкін

Харківський авіаційний завод має знайти свою нішу, ринки, куди буде продавати свою продукцію. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з трудовим колективом Харківського державного авіаційного виробничого підприємства голова ХОДА Михайло Добкін, для стабілізації роботи авіазаводу необхідно в першу чергу налагодити виробництво конкурентоспроможної продукції, а також знайти ринки збуту.

«Я двома руками за те, що ми зараз отримаємо гроші і погасимо борги по зарплаті. Це спокій людей, можливість годувати свої сім'ї. Для області це можливість позбутися величезного боргу по заробітній платі, який тягнеться вже з 2007-2008 року. Але так весь час тривати не може. Підприємство має знайти свою нішу, знайти ринки, куди буде продавати свою продукцію - хоч запчастини, хоч готові літаки», - підкреслив голова області.

За його словами, для того, щоб завантажити підприємство роботою, в першу чергу необхідні державні замовлення.

«Жодна країна не купить літак, якщо він вдало не експлуатується у своїй власній країні. Тому ми будемо звертатися з пропозицією, щоб держава не зарплату платила, а краще замовила виробництво 4-5, а краще 10 літаків, які будуть пов'язувати Харків з містами України. Тоді і заводу буде легше: оборотні кошти з'являться, і можна буде вести переговори з іншими країнами, з тим же Казахстаном, Азербайджаном та іншими пострадянськими республіками», - підкреслив Михайло Добкін.

Теги