Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В управлінні культури та туризму ХОДА відбулась нарада з питань розвитку народної творчості та фольклору регіону

В управлінні культури та туризму ХОДА відбулась нарада з питань розвитку народної творчості та фольклору регіону

23 травня в Управлінні культури та туризму Харківської облдержадміністрації відбулась нарада-зустріч провідних фольклористів, етнографів, збирачів Харківщини з питань розвитку народної творчості та фольклору регіону. З боку облдержадміністрації у заході взяв участь начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов.

На нараді обговорювались питання підтримки, збереження та перспектив розвитку аутентичних жанрів народної творчості у Харківській області. Учасники зустрічі розглянули основні проблеми сучасного ставлення до фольклорного жанру: відсутність належного менеджменту для популяризації фольклорних колективів, творів, виробів народних майстрів в публікаціях та ЗМІ; необхідність систематичного опрацювання фольклорних фондів з наступним виданням кращих зразків народної культури на електронних носіях, видання каталогів народних майстрів та виконавців; участь у створенні всеукраїнського Інтернет-архіву фольклору України; необхідність постійної підтримки згасаючих фольклорних осередків з боку представників влади.

Також прозвучали пропозиції з розвитку фестивальної практики, створення постійно діючого щорічного циклу фестивальних, концертних заходів у районах області відповідно до народного календарю та традиційних звичаїв, проведення семінарів, майстер-класів, круглих столів для керівників фольклорних (вокальних) гуртів, народних майстрів.

Теги