Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Алея зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» поповнилася новими іменами

Алея зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» поповнилася новими іменами

Сьогодні в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Алея зірок кінофестивалю поповнилася новими іменами. Відбитки своїх долонь для харків'ян залишили французькі актори Жан-Поль Бельмондо і Шарль Жерар, народні артисти Росії Олексій Петренко та Максим Дунаєвський, народний артист України Остап Ступка, заслужені артисти Росії Борис Токарєв і Людмила Гладунко.

«Харків вписує себе в історію кінематографа красиво, інтелігентно, а головне - дуже якісно. Я хочу висловити слова глибокої вдячності всім почесним гостям кінофестивалю, всім, хто приїхав до нас у ці сонячні травневі дні, щоб зробити наше свято ще більш знаковим і цікавим. Я думаю, що молоді кінематографісти, які будуть боротися за головні призи, отримають не тільки адреналін від змагання, але ще й незабутні враження від зустрічі зі своїми колегами, акторами, режисерами, тими людьми, які творять кінематограф. А сьогоднішній день дозволить нам зберегти частинку великих людей і залишити їх назавжди для вдячних нащадків у нашому улюбленому саду імені Шевченка», - зазначив у ході відкриття алеї голова ХОДА, голова оргкомітету фестивалю Михайло Добкін.

«Я щасливий вітати тут видатних діячів французького кіно, які беруть участь у фестивалі і сьогодні залишили в нашому рідному Харкові відбитки своїх долонь. Сподіваюся, що ви не в останній раз в нашому рідному місті і будете приїжджати сюди знову і знову», - відзначив у свою чергу голова журі кінофестивалю Володимир Фокін.