Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочався III Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Розпочався III Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Урочистим покладанням квітів до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому - фотографу, який провів у Харкові перший публічний кіносеанс, - розпочався сьогодні III Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». Усіх гостей і учасників привітала співголова фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

«Приблизно 115 років тому, коли пан Федецький проводив перший публічний кіносеанс в будівлі Харківської філармонії, він не міг припустити, що через багато років його послідовники, невгамовні дослідники кіно: кінолюбителі, режисери, оператори і просто глядачі захочуть, щоб у нашому славному місті Харкові, яке має дуже багато традицій і багату історію, заквітне фестиваль «Харьковская сирень». Тому ми вирішили всі наші заходи, які сьогодні офіційно сповістять про відкриття III Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» почати з покладання квітів людині, яка заклала ті основи, якими ми всі користуємося зараз», - підкреслила вона.

У покладанні квітів взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, директор Харківської обласної філармонії Юрій Янко і голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач.