Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми будемо оплачувати решту вартості органу. Михайло Добкін

Ми будемо оплачувати решту вартості органу. Михайло Добкін

Як заявив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, виплати німецькій фірмі, яка виробляє для Харківської філармонії орган, будуть відновлені. «Ми будемо оплачувати решту вартості органу. До цього залучені благодійний фонд Олександра Фельдмана, благодійний фонд Юрія Сапронова і народний депутат Валерій Писаренко. Нам необхідно сплатити вартість тієї частини контракту, яка дозволить до кінця року створити орган. Далі ми оплачуємо транспортні витрати згідно з контрактом, і він приїжджає до Харкова в приміщення, підготовлене для цього безпосередньо у філармонії. Сподіваюся, наступного року ми цей музичний інструмент силами фахівців пана Шуке будемо встановлювати і  наступного ж року почуємо його прекрасне звучання», - повідомив голова області.

За словами Михайла Добкіна, відповідної домосленості було досягнуто в ході зустрічі голови ХОДА з паном Шуке.

«Ми дуже швидко знайшли відповіді на запитання, які деякі люди зводили в ранг нерозв'язних. Реально там була тільки одна проблема - пана Шуке обдурили. Коли представники фонду Ренесанс, серед яких і Арсен Аваков, були в Німеччині, вони прийняли орган, після чого, згідно з договором та зобов'язаннями, вони мали протягом двох тижнів перевести решту суми - 255 тис. євро. А наступний транш - 360 тис. євро - необхідно було сплатити, коли буде розпочато встановлення органу.

Пан Шуке сказав, що він чекав 8 тижнів, намагався зв'язатися з БФ «Ренесанс», але безуспішно. У результаті він був змушений призупинити виробництво органу, хоча перед цим, не маючи коштів на добудову даного інструменту, йому довелося взяти кредит під свої гарантії, оплачувати відсотки. Коли він зрозумів, що БФ Ренесанс платити не збирається, він відмовився купувати низк укомплектуючих для добудови органу, і поніс збитки, а наш борг перед ним зріс з 255 тис. євро до 391 тис. 200 євро», - повідомив Михайло Добкін.