Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Економіка Харківщини буде формуватися згідно кластерного підходу

Економіка Харківщини буде формуватися згідно кластерного підходу

Як повідомив сьогодні в ході Міжнародної науково-практичної конференції «Соціально-економічний розвиток України та її регіонів: проблеми науки і практики» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, одним з ключових принципів, закладених у Стратегію сталого розвитку Харківської області, є використання кластерного підходу до формування регіональної економіки, виправдав себе на практиці в інших країнах світу.

«Цей підхід вперше використаний замість традиційного для попередніх років галузевого. У Стратегії виділені основні кластери, які необхідно формувати і розвивати в Харківській області. Це кластери видобутку газу і нафти, їх переробки; виробництва та переробки сільськогосподарської продукції та випуску продуктів харчування; легкої промисловості; будівництва та випуску будівельних матеріалів; кластери високотехнологічних виробництв - енергетичного машинобудування, фармацевтичної промисловості, нано-та біотехнологій; науково-освітній кластер; кластери охорони здоров'я, житлово-комунального господарства і транспортно - логістичний», - сказав Юрій Сапронов.

Віце-губернатор також підкреслив, що тільки за допомогою застосування інноваційної моделі можливо досягти сталого розвитку регіону.

«Найбільш привабливим для Харківщини є комбінований сценарій розвитку, який передбачає пріоритетний розвиток аграрно-переробного комплексу та машинобудування», - заявив Юрій Сапронов.