Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головна проблема для Харківщини - брак кваліфікованих кадрів у системі державного управління. Юрій Сапронов

Головна проблема для Харківщини - брак кваліфікованих кадрів у системі державного управління. Юрій Сапронов

Найголовніша проблема для Харківської області - кадрова. Про це заявив заступник губернатора Юрій Сапронов в ході Міжнародної науково-практичної конференції у Харківському національному економічному університеті.

«На сьогоднішній день у системі державного управління працюють або молоді люди, які не знають проблем регіону, не мають практичного досвіду, та й теоретично підготовлені не у відповідності з тими вимогами, які ставить перед нами реальна дійсність, або фахівці середнього та старшого віку, які, працюючи на державній службі, навчилися тільки збирати статистичні дані і представляти їх керівництву регіону або до вищих органів влади»,- констатував заступник голови облдержадміністрації.

За словами Юрій Сапронова, сьогодні в органах державного управління потрібні фахівці, які вміють не лише збирати статистичні дані, а в першу чергу діяти.

«Ми шукаємо фахівців, які вміють мислити прагматично, здатні вносити свої аргументовані пропозиції щодо розвитку регіону, знають чинне законодавство і вміють працювати з потенційними інвесторами; фахівців, які можуть провести експертизу і відбір інвестиційних проектів, що підлягають реалізації в регіоні. І тут, я сподіваюся, харківські вузи нам допоможуть», - зазначив віце-губернатор.