Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фестиваль «Харьковская сирень» набирає обертів. Вікторія Маренич

Фестиваль «Харьковская сирень» набирає обертів. Вікторія Маренич

Як повідомила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, у 2011 році на конкурсний відбір фестивалю надійшло 123 фільми.

«Цього року до нас надійшло 123 роботи, з яких селекційна комісія відібрала 53 фільми. Минулого року нам було надіслано 75 фільмів, а це говорить про те, що фестиваль набирає обертів. Цьому також сприяє те, що Гран-прі  фестивалю складає 5 тисяч доларів. Це досить непогана сума, щоб режисер- початківець міг зняти свій фільм. По 500 доларів отримають переможці в номінаціях «Глядацькі симпатії» та «Журналістські симпатії», а всі інші - по тисячі доларів за перемогу в номінації», - повідомила Вікторія Маренич.

За її словами, переглянути фільми учасників кінофестивалю можна буде в 3 кінотеатрах Харкова: «Кінотеатр імені О. Довженка», «Росія» і «Познань».

«Буде по кілька сеансів щодня протягом часу, коли триватиме фестиваль. Я думаю, що всі, хто захоче прийти, зможуть це зробити, тим більше, що всі сеанси абсолютно безкоштовні», - підкреслила Вікторія Маренич.