Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головна ідея фестивалю "Харьковская сирень" - просування іміджу Харкова. Вікторія Маренич

Головна ідея фестивалю "Харьковская сирень" - просування іміджу Харкова. Вікторія Маренич

З 22 по 26 травня в нашому місті відбудеться III Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». В програмі обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич розповіла про історію розвитку фестивалю.

«Коли наприкінці 2008 році виникла ідея моєї зустрічі з французькою актрисою Мілен Демонжо, а мене з нею познайомили як з людиною з харківським корінням (її мати була харків’янкою), то Михайло Маркович Добкін, на той час міський голова Харкова, запропонував не просто запросити Мілен до Харкова з візитом, а зробити якийсь масштабний захід.

Таким чином і виникла ідея кінофестивалю, на якому всі харків’яни, які колись поїхали в різні часи з різною метою з нашого міста, повертаються до рідного Харкова, і відбувається це саме завдяки нашому кінофестивалю».
Таким чином, головною ідеєю фестивалю стало просування іміджу міста Харкова, а також іміджу молодих митців, які тільки починають свою роботу.

«Вони мають знати що їх робота є цікавою не лише за кордоном, а й для харків’ян, які відвідають кінофестиваль, - підкреслила Вікторія Михайлівна.
- Це відкриття нових імен серед плеяди молодих, але дуже талановитих митців. А коли нові імена почнуть «світитися» – щоб була можливість, ми їм допомогли для просування далі. Так, два минулорічні переможці зараз навчаються у ВДІКу в Москві, їм допоміг особисто губернатор Михайло Добкін».