Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках фестивалю «Харьковская сирень» 23 травня в дельфінарії «Немо» відбудеться презентація книги Мілен Демонжо «Розповіді про тварин»

У рамках фестивалю «Харьковская сирень» 23 травня в дельфінарії «Немо» відбудеться презентація книги Мілен Демонжо «Розповіді про тварин»

У рамках секції «Французький бульвар» III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» 23 травня о 12:00 у Харківському дельфінарії «Немо» відбудеться презентація книги «Рассказы о животных» французької кіноактриси, Почесного Президента кінофестивалю Мілен Демонжо. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова фестивалю Вікторія Маренич. На захід будуть запрошені діти з усіх дитячих будинків та інтернатів Харкова і Харківської області. Вихованці Краснокутського дитячого будинку виконають пісню, написану українським композитором, яка живе в Парижі.

За словами Вікторії Маренич, унікальне видання книги Мілен Демонжо «Рассказы о животных» надруковано запорізьким видавництвом «Дике поле» тиражем усього 1 тисяча екземплярів. Для видання була спеціально закуплено особливий папір рожевого кольору, якого в Україні немає. 
«Ми ретельно підходили до перекладу цієї книги, тому що Мілен Демонжо дивно володіє словом, і для того, щоб зробити гідний переклад, потрібно було поламати голову. Адже якщо перекладати книгу для дорослих, як науково-популярну статтю, втрачається вся принадність. Завдяки роботі київської перекладачки вийшла чудова книга, чудово ілюстрована пані Катель, яка працює з Мілен Демонжо тривалий час», - зазначила Вікторія Маренич. 
Співголова фестивалю повідомила, що «Рассказы о животных» - некомерційне видання. Книги будуть роздані дітям, які прибудуть в дельфінарій з дитячих будинків та інтернатів регіону, а також прикрасять всі бібліотеки Харківщини. 
На завершення заходу всі гості зможуть побачити виступ  дельфінів. «Для діток, які там будуть присутні, це буде незабутньо», - підкреслила Вікторія Маренич.