Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пенсійний фонд у Харківській області активно провадить роботу з боржниками. Тамара Зятєва

Пенсійний фонд у Харківській області активно провадить роботу з боржниками. Тамара Зятєва

«Станом на 01.05.2011 борги дієвого та особливого статусу повністю охоплені роботою по примусовому стягненню. Протягом січня-квітня 2011 року за документами, які знаходяться на виконанні в органах Державної виконавчої служби, надійшло 17,7 млн. грн., або 16,3% від сум, що підлягали стягненню, в тому числі від заходів ДВС надійшло 10,0 млн. грн. (9,9%). З метою досягнення більш відчутних результатів підвідомчим управлінням у 2011 році доводилось завдання по надходженню коштів від заходів стягнення ДВС боргів у сумі 10 млн. грн. на квартал. Завдання першого кварталу виконано на 83%, другого кварталу – 20 % станом на 01.05.2011», - повідомила сьогодні в ході селекторної наради в.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тамара Зятєва.

За її словами, за допущені порушення пенсійного законодавства, у тому числі несвоєчасну сплату внесків, за січень-квітень 2011 року було притягнуто до адміністративної відповідальності 524 посадових осіб. Сума штрафів становить 264,3 тис. грн. Також направлено матеріали на розірвання контрактів з 4 керівниками підприємств державної й комунальної форми власності, розірваний контракт з керівником Кочетоцького виробничого комунального підприємства ВКГ), а крім того, направлено 15 матеріалів на притягнення керівників підприємств-боржників до кримінальної відповідальності.

За результатами проведеної роботи цього року 325 боржників погасили заборгованість повністю, 174 - частково, погашено боргів на суму 14 млн. грн.