Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ДП «Хімпром» Первомайського району зберігається більше тисячі тонн небезпечних хімікатів

На ДП «Хімпром» Первомайського району зберігається більше тисячі тонн небезпечних хімікатів

Як повідомив сьогодні в ході засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник територіального управління державного комітету промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області Микола Денисенко, на підприємстві «Хімпром» Первомайського району зберігається велика кількість небезпечних хімікатів.

«Тривалий час на цьому підприємстві зберігаються токсичні вибухонебезпечні речовини вінілхлориду, які відпрацювали свій термін. Всього їх там 115 тонн. У зв'язку з тим, що на даний момент на цьому підприємстві відсутній обслуговуючий персонал, це несе значну загрозу. Крім того, на підприємстві не проведена утилізація непридатних до використання засобів хімічного захисту рослин загальною кількістю 915 тонн», - повідомив він.

У зв'язку з тим, що керівництво санації підприємства не займається організацією утилізації хімікатів, буде ініційована перевірка діяльності санації.

«Буде підготовлено лист на ім'я першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва про безвідповідальний підхід до своїх обов'язків керівника санації ДП «Хімпром» Олега Костюка. У своєму листі до віце-прем'єра як керівника державної комісії я буду звертатися з проханням, щоб це питання було передано до прокуратури і було проведено перевірку, скільки заробили керівники санації, і де ці гроші.Також необхідно перевірити в цілому стан справ на підприємстві», - підкреслив сьогодні перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

Теги