Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 2011 році було виявлено і ліквідовано 13 лісових пожеж

В 2011 році було виявлено і ліквідовано 13 лісових пожеж

Сьогодні у ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко повідомив, що станом на 10 травня 2011 року в лісових насадженнях, підпорядкованих управлінню, виявлено і ліквідовано 13 лісових пожеж загальною площею близько 3 га, що становить всього 13% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Він відзначив, що виникненню значної кількості лісових пожеж та пошкодженню значної частини насаджень вдалося запобігти завдяки співпраці з Головним управлінням МНС України в Харківській області та Головним управлінням МНС Харківської облдержадміністрації.

Начальник управління повідомив, що загальна площа лісових масивів області становить близько 420 тис. га, в підпорядкуванні підприємств обласного управління знаходиться близько 300 тис. га, з них хвойні насадження становлять 93 тис. га. В складі управління 10 лісогосподарських підприємств та Національний природний парк «Гомільшанські ліси».
Сергій Мусієнко зазначив, що стан пожежної ситуації в області визначається високим класом пожежної небезпеки та значним рекреаційним навантаженням на лісові насадження. Він нагадав, що 95% лісових пожеж виникає внаслідок недбалого поводження з вогнем під час відвідування лісів. За його словами, в поточному році проведено 734 рейди, за результатами яких до відповідальності притягнено 77 порушників правил пожежної безпеки та накладено 2 тис. грн. штрафів. Перекрито 845 непланових в’їздів в ліси.
Також в області організовано роботу 36 спеціалізованих лісових пожежних станцій, оновлено парк протипожежної техніки, визначено місця водозабору, заготовлений і зберігається на складах резерв паливно-мастильних матеріалів, заплановано 270 льотних годин для вертольотів харківської ланки авіаційної охорони лісів. Діють 38 пожежно-спостережних веж, обладнаних засобами зв’язку.
За словами Сергія Мусієнко, протягом року Державним агентством лісових ресурсів України, облдержадміністрацією та Головним управлінням МНС України в Харківській області було проведено перевірки готовності підпорядкованих підприємств до пожежонебезпечного періоду 2011 року, які визначили, що, не дивлячись на деякі недоліки, в цілому підприємства готові.

Теги