Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Технічне оснащення прикордонної служби – задача номер один. Василь Хома

Технічне оснащення прикордонної служби – задача номер один. Василь Хома

Сьогодні в ході церемонії вручення нової техніки прикордонникам Харківщини, Луганщини та Донеччини заступник голови ХОДА – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома наголосив на важливості технічного посилення Державної прикордонної служби України. На його думку, гідне технічне оснащення дає прикордонникам змогу більш ефективно і надійно вирішувати поставлені перед ними завдання.

«Сьогодні дуже важливо забезпечити охорону і надійність державного кордону. Для цього необхідні не тільки боєздатні професійні кадрові ресурси, але і технічне забезпечення. Зараз вже потрібно мати досить потужні технічні ресурси для того, щоб працювати на випередження, своєчасно виявляти загрози, які існують в сьогоднішньому світі», - зазначив Василь Хома.

За його словами, сьогодні на оснащенні в прикордонників є тепловізори, прилади нічного бачення, радіометри, дозиметри та безліч іншого обладнання. Також Східне регіональне управління обладнане легкомоторними літаками, що дозволяє вести патрулювання кордону в денний і нічний час при різних погодних умовах. Василь Хома повідомив, що ці літаки оснащені сучасним обладнанням, яке дозволяє виявляти порушників кордону.

У Харківському аеропорту і пунктах пропуску «Гоптівка» і «Плетенівка» відпрацьовується система прискореного прикордонного контролю. «Працівники прикордонної служби працюють з найсучаснішим обладнанням, яке дозволяє ідентифікувати осіб, які перетинають кордон, на відміну від прикордонників Російської Федерації, які використовують книги, де міститься список осіб, небажаних для перетину кордону», - підкреслив заступник голови ХОДА. 

Теги