Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Закон про доступ до публічної інформації жорстко регламентує терміни її надання громадянам. Василь Хома

Закон про доступ до публічної інформації жорстко регламентує терміни її надання громадянам. Василь Хома

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, Закон про доступ до публічної інформації жорстко регламентує механізм надання публічної інформації громадянам. У першу мова йде про встановлення чітких термінів відповіді на інформаційний запит.

«Закон про доступ до публічної інформації жорстко регламентує терміни її надання громадянам. За інформаційними запитами публічна інформація має бути надана в 5-денний термін, але якщо інформація, якою володіє державний орган чи орган місцевого самоврядування, стосується життя громадян або навколишнього середовища, пов'язана з якимись техногенними подіями, то ця інформація повинна бути надана не пізніше 48 годин.

Є умови, коли 5-денний строк може бути продовжений до 20 днів. Це може бути тільки у виняткових випадках і орган, який виконує інформаційний запит, має аргументувати, чому він продовжує строк відповіді. Це може бути пов'язано з отриманням, пошуком, створенням якоїсь додаткової інформації, щоб вона була надана громадянину», - повідомив Василь Хома.