Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звернувся до харків'ян з Першосвятительським словом

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звернувся до харків'ян з Першосвятительським словом

Сьогодні Предстоятель Руської Православної Церкви очолив служіння Божественної літургії на площі Свободи в Харкові. Після закінчення богослужіння Святійший Патріарх Кирил звернувся до присутніх на площі мирян з Першосвятительським словом. «З великою радістю я ступив на Харківську землю. Я довго мріяв про те, щоб поклонитися харківським Святиням та увійти під покров Благовіщенського Собору. Сьогодні моя мрія здійснилася. Я сердечно дякую Владиці Никодиму за його віру і за його довгий важкий шлях у служінні Христу і Церкві», - сказав він.  

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав до єдності у вірі і служінні Церкви: «Тільки в єдності Господь дарує нам свою благодать, а через благодать Він дарує процвітання всього народу. Бажаю, щоб держава завжди могла спиратися на силу свого народу».

На згадку про сьогоднішню урочистість Предстоятель Руської Православної Церкви дарував Митрополиту Никодиму хрест і дві панагії Богородичного колору. «Нехай Цариця Небесна зміцнює Вас на життєвому шляху і простягає над Вами свій покров», - зазначив він.