Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сьогоднішній день виготовлено та зареєстровано водогосподарські паспорти на 682 водних об'єкта. Віктор Бойко

На сьогоднішній день виготовлено та зареєстровано водогосподарські паспорти на 682 водних об'єкта. Віктор Бойко

З метою ефективного планування режимів роботи водних об'єктів, визначення ступеня ризику і технічного стану гідроспоруд, важливим є питання проведення паспортизації водних об'єктів. Про це сьогодні в ході селекторної наради сказав заступник начальника Харківського обласного виробничого управління меліорації і водного господарства Віктор Бойко.

«Рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2010, з метою забезпечення надійної експлуатації та запобігання виникнення аварійних ситуацій, місцевим органам виконавчої влади було доручено забезпечити проведення інвентаризації та паспортизації об'єктів і споруд, в тому числі гідротехнічних»,- заявив Віктор Бойко.

За його словами, на сьогоднішній день виготовлено та зареєстровано водогосподарські паспорти на 682 водних об'єкта, що не дає повною мірою виконати оцінку їх технічного стану та розробити плани попередження виникнення надзвичайних ситуацій та вжиття заходів.

Також він зазначив, що облводгоспом ведеться активна робота з районними адміністраціями, користувачами водойм з виготовлення водогосподарських паспортів.