Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ранні зернові посіяно на площі 260 тис. га, що становить 97%

Ранні зернові посіяно на площі 260 тис. га, що становить 97%

Посів ранніх зернових культур в цілому по області проведено на площі 260 тис. га, що становить 97% від рекомендованих облдержадміністрацією площ. Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич.

За його словами, ряд районів не забезпечив виконання програми посіву ранніх зернових культур в планових обсягах. «Для збереження зернової групи у рекомендованих розмірах районам, що допустили невиконання завдання по посіву ранніх зернових, необхідно недосіяні площі компенсувати шляхом збільшення площі посіву кукурудзи на зерно або круп’яних культур», - зазначив Ігор Зубрич. Він також підкреслив, що недопустимий пересів соняшником, збільшення площ якого за рахунок інших сільгоспкультур буде розглядатися як порушення сівозмін.

Щодо посіву цукрових буряків він повідомив, що за оперативними даними станом на 6 травня площа посіву цукрових буряків в цілому по області склала 39,8 тис. га – 89% до прогнозу. Соняшник посіяний на площі 261,5 тис. га, що становить 97% до плану. Прогнозована площа посіву сої на поточний рік 60 тис. га, фактично вона посіяна поки що лише на 14,6 тис. га, що складає 24%, но на сьогоднішній день сів сої не завершено. Також, за словами Ігоря Зубрича, посіяно дві третини планового посіву кукурудзи на зерно.

Начальник Головного управління агропромислового розвитку акцентував увагу голів райдержадміністрації на необхідність постійно контролювати фітосанітарний стан на посівах озимих культур і, де це потрібно, негайно приступити до проведення робіт по боротьбі з хворобами і шкідниками на посівах озимини.

Теги