Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

6 травня в Харківському національному театрі опери та балету відбудеться концерт з нагоди Дня Конституції Республіки Польща

6 травня в Харківському національному театрі опери та балету відбудеться концерт з нагоди Дня Конституції Республіки Польща

6 травня в 18:30 у Харківському національному театрі опери та балету ім. М.В.Лисенка відбудеться урочистий концерт, приурочений до Національного свята Республіки Польща - річниці ухвалення Конституції 3 травня 1791 року. В офіційній частині концерту з вітальним словом виступить Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, після чого відбудеться урочисте вручення Карт Поляка.У другій частині концерту заплановано виступ Придворного балету «Cracovia Danza», який є єдиним професійним колективом в Польщі, який виконує історичні танці.  

Балет «Cracovia Danza» вже багато років працює над відтворенням традиційного танцю різних країн та епох, результатом чого є танцювальні тематичні вистави від середньовіччя до сучасності. Хореографія, костюми, музика, придворні звичаї - це приклад традицій та історії театру танцю в Європі. Колектив спеціалізується також на відтворенні польських танців, створюючи вистави, відповідно до композиції і форми національних і народних танців різних епох.

Довідка: Перша польська Конституція найстаріша в Європі.Вона була прийнята 3 травня 1791, на півроку раніше французької. Польща проголошувалася країною під управлінням спадкової конституційної монархії і парламенту, який обирався на два роки.Через рік, у результаті поділу території між Пруссією, Росією і Австрією, Польща втратила самостійність, але в 1918 році країна знову возз'єдналася, і 3 травня було проголошено офіційним святом.