Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбулись урочистості з нагоди 110-ї річниці з Дня народження Нобелівського лауреата з економіки Семена Кузнеця

В Харкові відбулись урочистості з нагоди 110-ї річниці з Дня народження Нобелівського лауреата з економіки Семена Кузнеця

Сьогодні на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка відбулись урочисті заходи з нагоди 110-ї річниці з Дня народження Нобелівського лауреата з економіки Семена (Саймона) Кузнеця, життя та творчість якого були пов’язані з Харковом.

В рамках урочистостей відбулося відкриття меморіальної дошки на історичній будівлі Харківського комерційного інституту та урочисте засідання за участю керівництва області та міста, ректорів вищих навчальних закладів, провідних науковців. Також відбувся круглий стіл «Семен Кузнець: світова економічна криза і рахівництво нової епохи», та Презентація виставки документів щодо будівництва корпусу Харківського комерційного інституту і виставки матеріалів щодо життєдіяльності Семена Кузнеця.

Довідка:
Протягом 1915-1922 років Саймона Кузнець мешкав у місті Харкові, навчався у реальному училищі та Комерційному інституті, працював у статистичному відділі Південбюро ВЦРПС. З Харковом пов’язані не лише молоді роки Нобелівського лауреата, але й формування його як науковця, що є фактом, визнаним дослідниками його наукової творчості.