Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обласна філармонія оновила групу мідних духових інструментів

Харківська обласна філармонія оновила групу мідних духових інструментів

Сьогодні в концертному залі Харківської обласної філармонії голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Харківський міський голова Геннадій Кернес в урочистій обстановці вручили симфонічному оркестру Харківської обласної філармонії сертифікат на придбання нових мідних духових інструментів. «Сьогодні ми бачимо справжню турботу про культуру і мистецтво з боку обласної та міської влади, коли слова не розходяться з ділом», - підкреслив директор, головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. «Ми пишаємося нашими музикантами, які досягли всесвітнього визнання, граючи на дуже старих інструментах. Тепер, я впевнений, що виконуючи твори на нових інструментах, вони досягнуть ще більшого успіху», - зазначив у ході урочистої церемонії голова ХОДА Михайло Добкін.

За словами Юрія Янка, всі інструменти високої якості від кращих світових виробників. «Вони були доставлені нас із Німеччини та Японії, - додав він. - Покупку інструментів на загальну суму в 1 мільйон гривень оплатив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов і Харківський міський голова Геннадій Кернес».

Симфонічний оркестр отримав 18 музичних інструментів: труба-пікколо, труби, тромбони, бас-тромбони, валторни, туба, контрабас і 7 спеціальних кофрів для інструментів.