Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будьте обережні з вогнем під час відпочинку в лісах та лісопаркових зонах

Будьте обережні з вогнем під час відпочинку в лісах та лісопаркових зонах

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА звертається до мешканців та гостей нашої області з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та санітарних норм під час відпочинку в лісах та лісопаркових зонах. Лісові пожежі є найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. При цьому збитків зазнають не тільки лісові масиви, рослинність, гинуть також дикі тварини, птахи.

  Щоб запобігти пожежі, управління рекомендує розводити багаття в спеціально передбачених місцях; перед розпаленням звільнити місце для нього або обкопати місце навколо; обов’язково гасити вогонь після завершення відпочинку. У разі загоряння громадян прохають знайти можливість повідомити за телефонами «101» або «112».

З метою запобігання виникнення лісових пожеж і оперативного реагування на них, Головним управлінням відпрацьований та затверджений «План організаційних і практичних заходів щодо запобігання виникненню лісових пожеж у пожежонебезпечний період 2011 року». Також головою облдержадміністрації видане розпорядження № 111 від 22 березня 2011 року «Про заборону відвідування населенням хвойних лісів і в’їзду до лісів області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки протягом 2011 року».

Теги