Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Озимі у регіоні знаходяться в доброму і задовільному стані. Віталій Алексейчук

Озимі у регіоні знаходяться в доброму і задовільному стані. Віталій Алексейчук

«Були побоювання, що буде поганий стан озимих, але завдяки своєчасному підживленню озимих ми маємо сьогодні непогані показники: вони в доброму і задовільному стані. Завдяки тому, що був і дощик, було і тепло ми змогли добре попрацювати, щоб ліквідувати ті недоліки, які були минулого року», - зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Він повідомив, що на поточний момент в області вже посіяно 53% цукрових буряків, більше 21% соняшника і аграрії приступили до посіву кукурудзи.

«Поставлена задача за сьогоднішній день закінчити посіви всіх ранніх зернових, до 29 квітня закінчити посів цукрових буряків, до 2 травня необхідно закінчити посів соняшника, до 10 травня – посів кукурудзи, сої та інших бобових культур і до 15 травня – пізніх культур: гречки, проса та інших. Також ми маємо до 10 травня посіяти і посадити овочі та картоплю», - заявив він.

Віталій Алексейчук також відзначив, що до 90% площ овочів і картоплі сьогодні у населення, тому він звернувся до жителів Харківщини із закликом якомога більше посадити городини, щоб у цьому році довелось менше овочів імпортувати.