Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківський області засіяно 93% запланованих площ

В Харківський області засіяно 93% запланованих площ

Аграріями області сьогодні вже посіяно 246 тис. га ранніх зернових і разом з іншими посівами у весняному комплексі польових робіт це складає 93% від запланових площ. Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

«Якщо говорити про райони, то такі, як Красноградський, Зачепилівський, Золочівський, Борівський, Чугуївський давно закінчили проведення весняних ранніх польових робіт і ведуть роботи з посіву цукрових буряків, соняшників, кукурудзи та інших культур», - зазначив він.

За словами Віталія Алексейчука, складність весняно-польових робіт у цьому році полягає в тому, що весь комплекс робіт необхідно виконувати одночасно. «Опади дали змогу значно покращити вологу в метровому шарі ґрунту, але це наклало свою особливість - сьогодні незрозуміло де ранні, а де пізні посіви, тому що настав час сіяти і соняшник, і кукурудзу, а в той же час треба сіяти ячмінь, овес, горох і цукрові буряки, тобто весь комплекс робіт наклався одночасно. Тому сьогодні велика напруженість на техніку та на керівників господарств з організації проведення весняно-польових робіт», - зазначив заступник голови ХОДА.