Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно активізувати проведення оплачуваних громадських робіт із санітарного очищення території області. Михайло Добкін

Необхідно активізувати проведення оплачуваних громадських робіт із санітарного очищення території області. Михайло Добкін

Сьогодні в ході наради, присвяченій проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін доручив заступнику голови ХОДА Ігорю Шурмі та начальнику обласного центру зайнятості Володимиру Міненко активізувати організацію оплачуваних громадських робіт із санітарного очищення території області.  

Як повідомив Ігор Шурма, на 2011 рік у бюджеті Фонду соціального страхування на випадок безробіття для організації оплачуваних громадських передбачено 20 млн.грн. на всі райони і міста області. Для використання цих коштів головам райдержадміністрацій необхідно подати до центру зайнятості показники обсягу робіт, а він організовує робочий процес, залучаючи безробітних, і виплачує гроші.

Крім того, в кожному районі передбачені кошти місцевих бюджетів на організацію оплачуваних громадських робіт. До робіт за рахунок цих коштів можна залучати не тільки безробітних, але й молодь, пенсіонерів, школярів та ін. Роботи організовуються безпосередньо місцевими органами влади і оплачуються з місцевих бюджетів.