Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджена регіональна програма поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища

Затверджена регіональна програма поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища

Сьогодні депутати Харківської обласної ради затвердили Регіональну програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в харківській області на 2011-2015 рр. Як повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, метою Програми є реалізація державної політики щодо забезпечення здорових і безпечних умов праці на виробництві, запобігання виробничого травматизму та професійних захворювань, збереження життя та здоров’я людини в процесі праці.  

Заходи, передбачені Програмою, спрямовані на вирішення одного із пріоритетів держави – соціальну захищеність людини в процесі її трудової діяльності та у разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Особлива увага приділяється соціальному захисту працюючих, зайнятих на роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці. Програмою охоплені всі вікові категорії працездатного населення.

Програмою визначено систему заходів щодо поліпшення та удосконалення роботи місцевих державних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій у напрямах збереження трудового потенціалу, створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

Як повідомила Олена Захуцька, фінансування програми буде здійснюватися за рахунок Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. У 2011 році на заходи з поліпшення охорони праці заплановано направити 205 тис.грн., на заходи з матеріального забезпечення потерпілих на виробництві – 83 млн.грн.