Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджена Програма розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011 – 2015 роки

Затверджена Програма розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011 – 2015 роки

Депутати обласної ради затвердили Програми розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011 – 2015 роки. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, Програма розроблена на виконання положень Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року.

За його словами, головною метою Програми є створення умов для формування в області конкурентоспроможного виробництва продукції тваринництва, перш за все – молока і м’яса, в обсягах, які забезпечать науково обґрунтовані норми споживання та посилення експортного потенціалу.
«Необхідність розробки зазначеної програми зумовлена рядом факторів, головним з яких є невідповідність сьогоднішнього рівня розвитку тваринництва в області потребам і потенційним можливостям регіону, а також сучасним вимогам ведення конкурентоспроможного виробництва», - зазначив Віталій Алексейчук.

Заступник голови ХОДА повідомив, що витрати на реалізацію програми прогнозуються в обсязі 1 млрд. 170 млн. грн., 91% з котрих – кошти інвесторів, банківські кредити і власні кошти підприємств аграрного сектору. Протягом 5 років реалізації Програми прогнозується залучити 102 млн. грн. коштів обласного бюджету, з них 75% починаючи з 2013 року.