Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - одна з найбільш передових у спорті. Дмитро Перепелиця

Харківська область - одна з найбільш передових у спорті. Дмитро Перепелиця

За підсумками 2010 року у спорті вищих досягнень Харківська область посіла 3-е місце серед регіонів України з олімпійських та 2-е з неолімпійських видів спорту. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо "Ранковий ексклюзив" начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, у всіх рейтингах Міністерства сім'ї, молоді та спорту Харківська область у першій трійці.

«Я з гордістю можу сказати, що Харківська область - одна з найбільш передових у спорті. У 2010 році було проведено більше 800 спортивно-масових заходів. Тільки за наказами Міністерства України в області було проведено 132 заходи. Найзначніші - це Кубок Європи з лижних гонок, матчі за участю жіночої збірної України з тенісу, перший кубок Європи з боксу, який відбувся в спортивному комплексі «Локомотив», чемпіонат Європи з тхеквондо версії ВТФ», - заявив він. 

За загальними підсумками за виступами харківських спортсменів у 2010 році було завойовано в міжнародних змаганнях (Кубки Європи і світу, міжнародні чемпіонати) 312 медалей з олімпійських і неолімпійських видів спорту, у тому числі 127 золотих, 95 срібних і 90 бронзових. Як зазначив Дмитро Перепелиця, в 2009 році це становило 264 медалі.

Теги