Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Автомобіль швидкої допомоги повинен відповідати реаліям сьогодення, в тому числі фінансовим. Ігор Шурма

Автомобіль швидкої допомоги повинен відповідати реаліям сьогодення, в тому числі фінансовим. Ігор Шурма

18 квітня на території підстанції швидкої допомоги №1 м.Харкова відбулася презентація автомобіля швидкої медичної допомоги на базі автомобілю «Mersedes». Це один з варіантів автомобілів швидкої допомоги, які планується закупити до Євро-2012. Нову техніку оглянули заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, головний лікар КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Богдан Федак та ін.  

Як зазначив Ігор Шурма, говорити сьогодні про остаточний вибір автомобілю є передчасно. «Ми ознайомилися з одним із варіантів автомобіля швидкої допомоги. Ми повинні вибрати максимально адаптований автомобіль до реалій сьогодення: фінансовим, а також особливостям місцевості, в якій він буде працювати. Для міста Харкова потрібен один автомобіль, для обслуговування районних центрів та доставки пацієнтів до Харкова – другий, а для роботи в сільській місцевості – зовсім інший. Крім того, автомобілі повинні бути оснащені всім необхідним обладнанням, в тому числі системою GPS-навігації та системою «Телекард», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, ціна автомобіля багато в чому залежить від комплекту медичного обладнання, яке знаходиться в ньому. «Автомобіль, який ми дивилися сьогодні, коштує приблизно 800 тис.грн. Для мене це є дещо несподіваним, оскільки я вважав, що він коштує більше. Ми продовжимо вивчати пропозиції. Потрібно також враховувати, що через рік, коли ми будемо закуповувати «швидкі», ціна може змінитися, але ми будемо намагатися вийти на оптимальне співвідношення ціни та якості», - зазначив Ігор Шурма.