Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області модернізується робота теплоенергоцентралей

У Харківській області модернізується робота теплоенергоцентралей

На даний момент в Харківській області ведеться робота щодо переозброєння двох ТЕЦ - Зміївської та ТЕЦ-3. Зокрема, на Зміївській ТЕЦ один блок з 10 існуючих вже замінили на сучасну колтотурбіну з високим рівнем ККД і мінімальним забрудненням атмосфери, - повідомляє УНН.

«Головне завдання зараз-завершити реконструкцію Зміївської ТЕЦ. На жаль, «Центренерго», якому підпорядковується Зміївська ТЕЦ, планує реконструкцію наступного котла тільки на 2013 рік», - зазначив перший заступник губернатора Харківщини Володимир Бабаєв.

Що стосується ТЕЦ-3, яка виробляє теплову і електричну енергію, то згідно з програмою технічного переозброєння, на об'єкті працюватимуть 4 сучасних парові турбіни. Одна з них потужністю 24 МВт вже встановлена, ще одна потужністю 20 МВт на даний момент монтується - роботи виконані на 40%. На третьому етапі реконструкції на ТЕЦ замість існуючих турбін будуть установлені ще 2 нових агрегати по 24 МВт кожен.

За словами Володимира Бабаєва, переозброєння дозволить значно знизити собівартість виробленої енергії, а крім того, дасть поштовх розвитку машинобудівних підприємств області.

«Реконструкція ТЕЦ-2 і Зміївської ТЕЦ вигідна для Харківщини, бо окрім дешевої енергії і робочих місць ми ще отримуємо додаткову можливість завантажити машинобудівні підприємства, які зможуть виробляти котли і нестандартне обладнання для ТЕЦ», - підкреслив він.