Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області знижується питома вага енергоносіїв на одиницю виробленої продукції

У Харківській області знижується питома вага енергоносіїв на одиницю виробленої продукції

У Харківській області розроблена регіональна програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів на 2010-2014 роки. Мета цієї програми - зменшення енергоємності виробленої в регіоні продукції. Як повідомив заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу обладміністрації Володимир Хорунжий, робота програми вже дає позитивні результати, - передає УНН.

«На сьогоднішній день в Харківській області має місце тенденція зниження питомої ваги змісту енергоносіїв в одиниці виробленої продукції і послуг. Але порівняно з провідними країнами світу цей показник у 3-5 разів вище», - зазначив він.

Програма передбачає фінансування до 2014 року в розмірі 1,8 мільярда гривень. З них 82% планується витратити на впровадження енергозберігаючих технологій на промислових підприємствах області, 8,2% - в АПК, 6,8% - у сферу ЖКГ, бюджетні організації - 1,5%, на міжгалузеві підприємства припадає 0,7% фінансування. При цьому, як зазначив Володимир Хорунжий, промислові підприємства значною мірою впроваджують енергозберігаючі програми за власні обігові кошти, оскільки в 2010 році з державного бюджету програма не фінансувалася. На 2011 рік передбачено фінансування програми з держскарбниці в розмірі 63,8 млн.грн.