Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємствам Харківській області необхідно орієнтуватися на зниження споживання газу, а не на альтернативні джерела енергії. Володимир Бабаєв

Підприємствам Харківській області необхідно орієнтуватися на зниження споживання газу, а не на альтернативні джерела енергії. Володимир Бабаєв

Як наголосив сьогодні під час ефіру на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, в рамках реалізації програм енергозбереження підприємствам Харківщини необхідно орієнтуватися в першу чергу на економію енергоресурсів.

«Підприємствам Харківській області необхідно орієнтуватися на зниження споживання газу, а не на альтернативні джерела енергії.Так і відбувається, тому що альтернативні види енергії - це дорого, і швидко ці питання не вирішиш. До цього потрібно довго готуватися, і з урахуванням того, що окупність становить 15-30 років, це досить великі витрати», - підкреслив він.

За словами Володимира Бабаєва, досить успішно вирішують питання енергозбереження такі заводи, як «Турбоатом», «Електроважмаш», «Світло шахтаря», «Хартрон», а також ряд теплопостачальних підприємств області.

«За 2010 рік ми зекономили більше 40 мільйонів кубічних метрів газу, електроенергії - 114 мільйонів кВт-год, теплової енергії - 500 тисяч Гкал. Цифри, з одного боку, вражають, але я вважаю, що для нашої області вони недостатні. Потрібно збільшувати ці показники, щоб виходити на зовсім інший рівень в роботі з енергозбереження в нашій області. Сьогодні дуже багато районів працює за системою обігріву електрокотлами, в цьому особливо відзначився Золочівський район.У цілому, всі райони переходять на електричне опалення там, де необхідні великі витрати на газопостачання шкіл, лікарень. Там, де дозволяють потужності електромереж та трансформаторних станцій, це проходить безболісно», - підкреслив перший заступник голови області.