Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася зустріч керівництва Харківської області з делегацією Сполучених Штатів Америки

Відбулася зустріч керівництва Харківської області з делегацією Сполучених Штатів Америки

5 квітня в Харкові відбулася зустріч керівництва Харківської області з делегацією Сполучених Штатів Америки на чолі з Другим заступником Державного секретаря США Деніелом Расселом. У зустрічі брали участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступники голови області Юрій Сапронов та Вадим Ландсман, заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Делегацію США представляли Другий заступник Державного секретаря США Деніел Рассел, другий секретар Посольства США в Україні Юрій Федьків, заступник адміністратора Національної адміністрації ядерної безпеки Міністерства енергетики США Ендрю Бенявські, директор офісу Міністерства енергетики США в Україні Посольства США в Україні Вейн Ліч, менеджер проекту Міністерства енергетики США Ігор Большинський, координатор програм Міністерства енергетики США Посольства США в Україні Орина Коваленко.

У ході зустрічі сторони обговорили перспективи створення на базі ННЦ «ХФТІ» спільно з Аргонською національною лабораторією США нової ядерної установки «Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується електронним прискорювачем».

«Нам дуже приємно, що наша потужн науково-дослідна проектна установа «Харківський фізико-технічний інститут» сьогодні має можливість вийти на рівень кращих світових підприємств у галузі атомної енергетики. Ми сподіваємося, що ця співпраця принесе користь обом країнам і стане показовим прикладом спільної роботи», - підкреслив Володимир Бабаєв.

«У нас залишається ще дуже багато роботи, щоб створити формальні рамки для цього співробітництва, але я оптимістично налаштований, і сподіваюся, що ми зробимо все, як і було заплановано згідно з графіком», - у свою чергу зазначив пан Рассел.