Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віталій Алексейчук взяв участь у обласному семінарі-нараді з питань захисту рослин

Віталій Алексейчук взяв участь у обласному семінарі-нараді з питань захисту рослин

4 квітня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук взяв участь у обласному семінарі-нараді з питань проведення комплексу робіт по захисту рослин на посівах озимих культур в ранньовесняний період 2011 року та сучасних технологій застосування засобів захисту рослин.

У семінарі також взяли участь начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Зубрич, директор інституту рослинництва ім.В.Я.Юр'єва Віктор Кириченко, головні агрономи управлінь агропромислового розвитку РДА, начальники районних державних інспекцій захисту рослин, керівники сільськогосподарських підприємств районів, керівники та спеціалісти обласних служб та наукових закладів.

У ході семінару учасники обговорили стан перезимівлі посівів озимих культур в сільськогосподарських підприємствах Харківської області, технології захисту рослин від шкідників у весняний період, а також ознайомилися з досвідом передових господарств.

«Усі прекрасно розуміють, що шкідники рослинницької галузі завдають серйозний «удар» по отриманню належного врожаю аграріями. Саме тому зараз аграріям слід з повною силою моніторити кожен день посіви озимини на наявність всіх шкідників, а це і клоп-черепашка, і жук - кузька та багато інших. А головне те, що треба попередити цей рух шкідників, аби отримати належні врожаї», - підкреслив у ході семінару Віталій Алексейчук.