Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збільшення кількості дозвільних центрів у регіонах підвищить інвестиційну привабливість України. Юрій Сапронов

Збільшення кількості дозвільних центрів у регіонах підвищить інвестиційну привабливість України. Юрій Сапронов

Збільшення кількості дозвільних центрів у регіонах допоможе істотно прискорити і спростити отримання різного роду дозволів, мінімізує корупцію і підвищить інвестиційну привабливість регіонів та України в цілому. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, коментуючи схвалений Кабміном 30 березня проект Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», який спрямований на розширення мережі дозвільних центрів.

«Реалізація такого Закону дозволить розширити мережі дозвільних центрів і ввести в них посади державного адміністратора, що істотно оптимізує і спростить отримання документів дозвільного характеру, які видаються на рівні областей. Завдяки таким центрам суб'єкти господарювання заощадять час, гроші і нерви при проходженні відповідних дозвільних процедур.

Нагадаю, що в травні в Харкові відкриється Регіональний дозвільний центр, який буде діяти за типом єдиного вікна. Упевнений, що відсутність прямого контакту підприємців з чиновниками істотно знизить рівень корупції на Харківщині. Раніше подібна схема роботи була впроваджена в Грузії, яка за останні роки істотно поліпшила свої позиції в рейтингу сприйняття корупції», - зазначив Юрій Сапронов.