Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Французька весна» і «Харьковская сирень» взаємно збагачують наші культури. Олексій Понікаровський

«Французька весна» і «Харьковская сирень» взаємно збагачують наші культури. Олексій Понікаровський

«З 2004 року в Україну щорічно приходить «Французька весна». Складно уявити в назві фестивалю іншу пору року, - зазначив 30 березня в ході прес-конференції заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Олексій Понікаровський. - «Французька весна» - це стан душі, який однаково близький французькому та українському народу. Ми багато в чому схожі, але ще багато не знаємо один про одного. Розвиток відносин із Французькою Республікою для нашого міста є одним з пріоритетних напрямків».  

За словами Олексія Понікаровського, Харківська міська влада завжди підтримувала заходи, які спрямовані на взаємне збагачення наших культур. «Так три роки тому з'явився в Харкові Кінофестиваль «Харьковская сирень». Це дуже символічно, що «Французька весна» плавно переходить в «Харківський бузок». Збіг обставин наблизив ці два заходи, які долучать харків'ян до культури кіно, театру, живопису і музики Франції», - підкреслив Олексій Понікаровський. 

Також він зазначив, що культурний обмін між Україною та Францією підтримує проект «Харьковская сирень P.S.», в рамках якого відбулися гастролі Народного студентського театру «На Лермонтовській, 27» до Парижа. «В Українському культурному центрі в Парижі при Посольстві України у Франції театр «На Лермонтовській, 27» дав спектакль, який публіка прийняла дуже тепло», - повідомив заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради.